Web Analytics Made Easy - Statcounter

زمانی که محمدباقر قالیباف از وجود یک طبقه بورژوا در جامعه با عبارت ۴ درصدی‌های برخوردار خبر داد، کمتر کسی تصور می‌کرد خود او تنها ۴ سال بعد در مقام ریاست مجلس شورای اسلامی تا این حد منفعلانه در قبال این طبقه برخورد کند.

سید ابراهیم رئیسی نیز که با شعار مبارزه جدی با رانت و فساد در یک انتخابات پر حرف و حدیث راهی پاستور شد، تا به امروز نتوانسته گامی جدی در جهت کاهش مشکلات مردم و یا به قول خود مبارزه با جریان دلالی در کشور بردارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این عقیده هستند که دولت و مجلس فعلی به طور کل توانایی سر و سامان بخشیدن به مشکلات عظیم اقتصادی را ندارند. علاوه بر این کارشناسان؛ فعالان سیاسی همچون حمیده زرآبادی بر این باور هستند که؛ عدم وجود یک برنامه کارشناسی مشخص از سوی دولت و مجلس موجب رقم خوردن مشکلات فعلی شده است.

وی تأکید می‌کند؛ تا دیر نشده باید اعضای کابینه سیزدهم و شخص رئیس‌جمهور تدابیر لازم در حوزه اقتصاد را اتخاذ کنند تا زمینه‌های بروز اعتراضات اجتماعی گسترده را از بین ببرند.

ابهامات زیادی در عملکرد اقتصادی دولت وجود دارد

حمیده زرآبادی نماینده سابق مجلس درباره علل اوج‌گیری انتقادات از کارنامه اقتصادی کابینه سید ابراهیم رئیسی، اظهار کرد: وضعیت مبهم اقتصادی فعلی و مشکلات موجود، معلول دستورکار نامشخص و حتی خلأ برنامه اقتصادی در دولت سیزدهم است.

او گفت: وزارتخانه‌های اقتصادی فاقد هماهنگی لازم با یکدیگر هستند و فراتر از آن؛ ارتباط مؤثری نیز با سایر ارکان مرتبط با اقتصاد در کشور ندارند.

انتقاد از جزیره‌ای عمل کردن بخش‌های مختلف اقتصادی

این بهارستان نشین سابق با تشریح اشکالات موجود در بخش‌های اقتصادی دولت، بیان داشت: وزارتخانه‌ها و سازمان‌های اقتصادی به صورت مستقل تصمیم می‌گیرند و برنامه‌های درون سیستمی خود را عملیاتی می‌کنند. این بخش‌های اقتصادی حتی بدون درنظر گرفتن دامنه مشکلات موجود بدون هیچ برنامه مشخصی، به حرکت انفرادی خود ادامه نیز ‌می‌دهند.

بی اعتنایی محسوس دولت و مجلس نسبت به مشکلات معیشتی

زرآبادی ضمن مقایسه رفتار نمایندگان مجلس با اعضای کابینه سیزدهم، عنوان داشت: به نظر می‌رسد رفتار مجلسی‌ها نیز در مباحث اقتصادی شبیه عملکرد فعلی دولتی‌ها است. شاهد هستیم نمایندگان مجلس یازدهم نیز کمتر توجهی به برنامه‌ها و حتی مباحث اقتصادی و معیشتی ندارند.

او ادامه داد: می‌توان به این نتیجه رسید دولت و مجلس فعلی و به تبع آنها سایر بخش‌های مهم اقتصادی از عدم هماهنگی با یکدیگر در جهت حل مشکلات موجود رنج می‌برند.

بیشتر بخوانید:

از حرف تا عمل رئیسی؛ انتظارات بالای مردم و سال سخت دولت

ایمن آبادی : مردم از عملکرد دولت رئیسی در عذاب هستند /کسانی که انتخابات را مهندسی کردند، اکنون پاسخگو باشند

بی تجربه‌ها در جایگاه تصمیم‌سازی قرار گرفته‌اند

این عضو شاخص فراکسیون زنان در مجلس دهم، گفت: متاسفانه افرادی در جایگاه‌های تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی قرار گرفته‌اند که فاقد تجربه لازم هستند و تنها با «آزمون و خطا» کارها به پیش می‌برند. برایند رفتار این افراد نیز تبدیل به تورم و مشکلات معیشتی فعلی، آن هم در شرایط بد اقتصادی کشور در برهه کنونی شده است.

دولتی‌ها در سخنرانی‌ها به دنبال حل مشکلات اقتصادی هستند

زرآبادی با انتقاد از وضعیت فعلی بازار پس از استقرار دولت سیزدهم، بیان داشت: دولتی‌ها در سخنرانی‌های خود مرتب از لزوم کنترل بازار سخن می‌گویند، اما در چندماه گذشته شاهد هستیم قیمت بسیاری از اقلام مورد زندگی مردم با رشد قیمتی محسوسی افزایش پیدا کرده و مشخص نیست کدام بخش از دولت قرار است جلوی این گرانی‌ها را بگیرد.

او ضمن یادآوری عملکرد همکاران خود در مجلس دهم از رفتار سختگیرانه مجلسی‌ها در قبال اشکالات دولت قبل گفت و بر لزوم دفاع از حق مردم فراتر از تفکرات جناحی و حزبی تأکید کرد.

روایتی از رفتار مجلس دهم با حسن روحانی!

زرآبادی گفت: اکثریت نمایندگان مجلس دهم با وجود نزدیکی فکری به جریان حاکم، در ماجرای سوال از رئیس‌جمهور (حسن روحانی) با آرای خود مبنی بر قانع نشدن از توضیحات رئیس دولت وقت، اعتراض خود را به صورت علنی و شفاف نسبت به برخی قصورات اعضای کابینه اعلام کردند.

این فعال سیاسی در پاسخ به این پرسش که چرا نمایندگان کنونی مجلس تا این حد منفعلانه در قبال دولت مستقر عمل می‌کنند، ابراز داشت: نباید فراموش کنیم که اعضای پارلمان دهم برآمده از یک انتخابت پرشور در سال ۹۴ بودند و با همین پشتوانه خود را در قبال مردم مسئول و البته پاسخگو می‌دانستند. این مسئولیت مردمی حتی عاملی شده بود تا نمایندگان مجلس سابق مردم را ارجح بر روابط درون گفتمانی سیاسی خود بدانند.

برخی مجلسی‌ها خود را بی‌نیاز از مردم می‌دانند

او اضافه کرد: زمانی که نمایندگان مجلس با یک انتخابات حداقلی وارد پارلمان می‌شوند، دیگر این احساس را ندارند که بدون عزم مردم آنها قدرت سیاسی نخواهند داشت. به همین دلیل نوعی عدم پاسخگویی به توده‌ها در بین این اعضای پارلمان شکل می‌گیرد.

آستانه تحمل جامعه محدود است

زرآبادی در مواجهه با این سوال که ادامه روند فعلی و بی‌برنامگی موجود تا چه حد منجر به افزایش اعتراضات مردمی و حتی شکل‌گیری برخی کنش‌ها شبیه به آبان ۹۸ خواهد شد، تصریح کرد: تاب‌آوری و صبر جامعه در برابر مشکلات محدود است و اگر تدبیر و برنامه مشخصی برای حل مشکلات ارائه نشود، وقوع هر اتفاقی دور از انتظار نیست.

این نماینده سابق مجلس اظهار داشت: بنده نمی‌توانم درباره نوع کنش‌گری توده‌ها در برابر مشکلات موجود پیشگویی کنم، اما امیدوار هستم مسئولان دولت با یک برنامه جدی و مشخص در مسیر حل مشکلات اقتصادی فعلی گام بردارند.

دیگر نمی‌توان مشکلات را به گردن دولت قبل انداخت

او گفت: نزدیک به ۸ ماه از آغاز به کار دولت سیزدهم گذشته و دیگر نمی‌توان مشکلات موجود را به دولت‌های قبل ارجاع داد. قطعا اگر برنامه مشخصی از سوی دولت وجود داشت، وضعیت بد معیشتی و البته گرانی‌های افسارگسیخته کنونی شکل نمی‌گرفت.

۲۱۲۱۷

کد خبر 1620656

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دولت سیزدهم سیدابراهیم رئیسی نمایندگان مجلس مشکلات موجود دولت و مجلس حل مشکلات مجلس دهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۵۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهد «یقه‌گیری» نمایندگان مجلس دوازدهم نخواهیم بود

«عبدالوحید فیاضی» منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آرایش سیاسی مجلس آینده اظهار کرد: فراکسیونی که منافع ملی را اولویت اصلی خود دانسته و خود را ملزم به تحقق مطالبات مردم بداند، قطعاً مهم‌ترین فراکسیون و فراکسیون اکثریت مجلس دوازدهم باید باشد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تفاوت‌های سیاسی و حزبی منتخبان مجلس آینده باعث می‌شود که آن‌ها در مجلس آینده با یکدیگر وارد چالش شوند، افزود: در حال حاضر شاهد تنوع و تکثر از لحاظ گرایش سیاسی و حزبی بین منتخبان مجلس دوازدهم هستیم اما قطعاً تمام تلاش خود را می‌کنیم که این تفاوت‌ها منجر به اختلاف اساسی بین نمایندگان مجلس آینده یا به عبارت دیگر، یقه‌گیری آن‌ها نشود.

فیاضی درباره گزینه احتمالی ریاست مجلس دوازدهم، گفت: از آنجایی که شاهد تکثر و گستردگی گرایش‌های سیاسی بین منتخبان مجلس دوازدهم هستیم، پیش‌بینی درباره ریاست مجلس دوازدهم تا حدودی سخت است.

منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم در ادامه درباره راهکارهای تحقق شعار سال، اظهار کرد: مجلس دوازدهم باید در آغازین روزهای خود درباره راهکارهای رفع مشکلات اقتصادی کشور با رویکرد جهش تولید مسایل لازم را در نظر گیرد.

فیاضی گفت: مسأله مهم بعدی درباره مشارکت مردم است و مجلس دوازدهم باید مکلف باشد که درباره مشارکت مردم بازنگری‌های لازم را داشته باشد؛ مشارکت مردم باید در حوزه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی و کاملاً به صورت همه‌جانبه در نظر گرفته شود چراکه حکمرانی درست زمانی محقق می‌شود که مشارکت مردم را شاهد باشیم.

منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم گفت: ما بعضاً از جهش تولید و رفع تورم حرف می‌زدیم اما مشارکت مردم را نادیده می‌گرفتیم و به همین دلیل، فرمایش مقام معظم رهبری درباره مشارکت مردم در امر تولید می‌تواند بسیار مؤثر باشد و زمینه مشارکت مردم را در عرصه اقتصادی فراهم کند.

وی تصریح کرد: در امر اقتصادی، موانعی برای مشارکت مردم وجود دارد که برخی از این موانع، مربوط به موانع تولید و صدور و دریافت مجوز کسب و کار است که مجلس و دولت باید با همکاری یکدیگر، به دنبال گره‌گشایی از مشکلات اقتصادی مردم و مشارکت مردم در حوزه اقتصاد باشند.

فیاضی تاکید کرد: اصلاح نظام بانکی و ارزی هم مسأله بسیار مهمی است چراکه ما در حال حاضر شاهد افزایش شدید قیمت ارز هستیم که به علت فقدان مدیریت در حوزه ارز است؛ دلارزدایی هم بسیار ضرورت دارد چراکه سلطه دلار به نظام اقتصادی ما آسیب وارد کرده و باید با سیاست‌های درست کاری کنیم که نقش دلار در اقتصاد کشور به مرور کمرنگ شود.

کد خبر 6084389 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد
  • شاهد «یقه‌گیری» نمایندگان مجلس دوازدهم نخواهیم بود
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • شوراهای اسلامی بدون حب و بغض‌های سیاسی در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • هشدار ارزی قالیباف به دولت
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد
  • قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم