Web Analytics Made Easy - Statcounter

"رضا رضایی"با قدردانی از مردم در خلق صحنه های مختلف انقلاب و به ویژه انتخابات مجلس یازدهم اظهار کرد: ۲۶ تیرماه سالروز تاسیس شورای نگهبان است که در ابتدای امر با عنوان شورای نگهبان قانون اساسی بود و با تشکیل مجلس خبرگان به شورای نگهبان تغییر نام داد.

وی افزود: تفاوت این بود که قبل از آن شورا فقط بر کار قانون اساسی نظارت می کرد اما شورای نگهبان همه ارکان نظام را در برمی گیرد و از نظام جمهوری اسلامی نگهبانی و پاسداری می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضایی با اشاره به اینکه شورای نگهبان در دو مرحله شکل گرفت، تصریح کرد: در مرحله اول بعد از تصویب قانون اساسی و استقرار مجلس در اسفندماه سال ۵۸ امام راحل فقهای شورای نگهبان را منصوب کردند.

وی بیان کرد: بار دوم بحث انتخاب حقوقدانان شورای نگهبان بود که در تیرماه سال ۵۹ با تشکیل اولین دوره مجلس شش حقوقدان شورای نگهبان توسط مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند.

مسئول دفتر شورای نگهبان در استان کرمان گفت: رییس قوه قضائیه این حقوقدانان را معرفی و مجلس آنها را انتخاب و تائید می کند و این از برکات نظام جمهوری سلامی است که هم مجلس و هم قوه قضائیه در انتخاب حقوقدانان شورای نگهبان دخالت دارند و فقهای شورا را نیز بالاترین مرجع رسمی کشور (امام (ره) و بعد از ایشان مقام معظم رهبری) انتخاب می کنند.

وی با اشاره به اینکه ۲۶ تیرماه سال ۵۹ عملا ترکیب شورای نگهبان کامل شد و کار خود را به صورت رسمی آغاز کرد و امسال چهلمین سال تاسیس این شورا را پاس می داریم تصریح کرد: شورای نگهبان نهاد انقلابی است و از روز نخست پای نظام ایستاده و استقامت کرده و به همین جهت مورد هجمه معاندین داخلی و خارجی قرار داشته تا جائی که در ابتدای شکل گیری، نیروهای مذهبی نیز گاهی حمله و تضعیف شورای نگهبان را انجام دادند که امام خمینی(ره) در آستانه برگزاری دومین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی فرمودند"من به این آقایان هشدار می دهم که تضعیف و توهین به فقهای شورای نگهبان امری خطرناک برای کشور و برای اسلام است و همیشه انحرافات به تدریج در یک رژیم وارد شده و آن رژیم را ساقط می کند".

وی بیان کرد: شورای نگهبان تنها نهادی است که برای پاسداری و صیانت از قانون اساسی و اهداف آن شکل گرفته و این شورا برای نظام آنقدر مهم و اساسی است که ۹ اصل قانون اساسی به طور مستقیم در ارتباط با این شورا است و اصول دیگر نیز به گونه ای به این شورا وصل شده و وظیفه شوراست که فصل الخطاب باشد.

مسئول دفتر شورای نگهبان در استان کرمان با بیان اینکه نظام جهوری اسلامی یک نظام خاص در دنیاست، عنوان کرد: همه کشورها یک نظام سیاسی دارند و تفاوت نظام ایران با دیگر نظام های دنیا این است که نظام ما مبتنی بر اصول و قوانین دین اسلام است و اگر دین را از آن بگیریم، چیزی از نظام جمهوری اسلامی باقی نمی ماند.

وی افزود: باید نظام ما با موازین اسلامی تطابق داشته و در همه امور نظام، دین اسلام ساری و جاری باشد. لذا در نظام مبتنی بر دین نمی توانیم احکام و موازین اسلام را به حال خود رها کنیم و نظارتی بر آنها وجود نداشته باشد.

رضائی تصریح کرد: این نظارت به عهده شورای نگهبان است و اصول و موازین دین از سوی فقهای شورای نگهبان حفاظت و پاسداری می شود و برای اجرا و رعایت موازین اسلامی براساس اصل چهارم قانون اساسی نیازمند فقهای جامع الشرایطی هستیم که موازین را لحاظ کنند.

وی با اشاره به اینکه در همه نظام های دنیا یک نهادی برای نظارت بر کار همه وجود دارد و در کشور ما این نظارت به عهده شورای نگهبان است، بیان کرد: در سایر نظام های دنیا اگر اختلافی بین قوای مجریه و مقننه به وجود بیاید، برای حل اختلاف، ناظر ورود می کند اما در کشور ما همه قوانین و مقرراتی که در مجلس مصوب می شود، باید از شورای نگهبان تائیدیه بگیرند و شورای نگهبان بر همه مصوبات قانون اساسی نظارت می کند که طی ۴۰ سال کار خود را به خوبی انجام داده و به همین دلیل مورد هجمه و کینه توزی دشمنان در داخل و خارج از کشور قرار گرفته است.

مسئول دفتر شورای نگهبان در استان کرمان در ادامه اظهار کرد: نهادهای مختلفی بعد از انقلاب در کشور ما شکل گرفته اما برخی در مقابل دشمن ایستادگی کرده اند مانند سپاه و شورای نگهبان؛ به همین دلیل می بینیم امریکایی ها در آستانه انتخابات مجلس یازدهم تعدای از اعضای شورای نگهبان را تحریم می کنند که عمق کینه و دشمنی خود را نسبت به نظام و نهادهای انقلابی نشان می دهند و در واقع می گویند اگر جمهوری اسلامی پایدار مانده نهادهایی مانند شورای نگهبان موجب پایداری این نظام هستند و ما آنها را تحریم می کنیم.

وی افزود: شورای نگهبان به دلیل اینکه کار خود را محکم انجام می دهد، مورد هجوم دشمن قرار می گیرد.

رضائی در بخش دیگری از سخنانش درباره انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در استان کرمان گفت: بیش از ۳۰۰ نفر داوطلب در ۹ حوزه انتخابی استان نام نویسی کردند و در همه حوزه ها بین جناح ها رقابت وجود داشت.

مسئول دفتر شورای نگهبان در استان کرمان اظهار کرد: تعدادی از داوطلبان تائید و یا رد صلاحیت شدند، برخی انصراف داده و تعدادی نیز به نفع نامزد دیگری کنار رفتند و در نهایت در همه حوزه ها فضای رقابتی به وجود آمد و مردم نمایندگان خود را انتخاب کردند.

وی با اشاره به اینکه انتخابات در همه حوزه ها تعیین تکلف شده و نمایندگان کار خود را آغاز کرده اند، افزود: اعتراضات اندکی که در بحث انتخابات وجود داشت نیز رسیدگی و همه حوزه ها تائید شد و شورای نگهبان انتخابات حوزه های ۹ گانه استان کرمان را تائید کرده و مشکلی نداریم.

رضائی درباره تائید یا رد صلاحیت نامزدهای انتخابات عنوان کرد: یکی از کارهای مهم دفاتر نظارت شهرستانی و استان ها، شناسائی کاندیداهای احتمالی (در طول سال) است، زیرا در فرآیند قانونی انتخابات یک فرصت محدود دو هفته ای برای احراز صلاحیت تعداد زیادی نامزد انتخاباتی داریم و اگر شناسائی در طول سال انجام نشود، در فرصت اندک دو هفته ای چنین کاری شدنی نیست.

مسئول دفتر شورای نگهبان در استان کرمان با تشکر از همکاران دفاتر نظارت در شهرستان ها گفت: به نامزدهای رد صلاحیت شده با دلایل، محکم و مستدل و اعلام شد که به این دلیل نمی توانید در انتخابات مجلس شرکت بکنید.

وی در ادامه با اشاره به اینکه اعتراض حق مردم و کاندیدهاست، افزود: با مشخص شدن نتایج انتخابات مجلس در مرحله نخست، یک نفر از نامزدهای حوزه جیرفت و عنبرآباد به شدت پیگیر بود و درخواست بازشماری آراء را داشت.

رضائی تصریح کرد: با اجازه هیئت مرکزی نظارت، کار بازشماری تعدادی از صندوق ها در جیرفت و عنبرآباد صورت گرفت اما در نتیجه انتخابات تغییری ایجاد نکرد و در نهایت انتخابات این حوزه نیز تائید شد و بعد از تائید نیز اعتراضی وجود نداشت.

مسئول دفتر شورای نگهبان در استان کرمان گفت: با همکاری خوب هیئت های اجرائی و نظارت و همراهی مجموعه استانداری توانستیم انتخابات مجلس را بدون هیچ مشکلی در استان برگزار کنیم و استاندار اعلام کرده از بهترین انتخابات های برگزار شده در استان کرمان بوده است.

وی با تشکر از ائمه جمعه و نماینده ولی فقیه در استان، ستاد پیشگیری از جرائم انتخاباتی، نیروهای نظامی و انتظامی و دادگستری استان اظهار کرد: همه دست اندرکاران دست به دست هم داده و نتیجه کار تائید انتخابات همه حوزه ها است.

رضائی در بخش پایانی سخنانش اظهار کرد: شورای نگهبان طبق قانون در تائید یا رد صلاحیت و یا نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی وظیفه ای ندارد و این امر براساس ساز و کار مجلس شورای اسلامی و توسط مجمع نمایندگان در شهرستان ها صورت می گیرد.

مسئول دفتر شورای نگهبان در استان کرمان خاطر نشان کرد: به دلیل همزمانی انتخابات شوراها با ریاست جمهوری، ما برای انتخابات ریاست جمهوری ناظر تعیین می کنیم و برای نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری نیز، کار تشکیل هیئت های اجرائی و نظارت براساس تقویم فرآیند انتخاباتی صورت می گیرد.

 

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: انقلاب انتخابات مجلس قانون اساسی مجلس خبرگان شورای نگهبان قانون نظام جمهوری اسلامی امام راحل مجلس شورای اسلامی استان کرمان قوه قضائیه نظام جمهوری انتخابات شورای اسلامی ایران دین جمهوری اسلامی اعضای شورای مجلس شورای رقابت نماینده ولی فقیه انتخابات شوراهای اسلامی ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری تقویم استان کرمان انتخابات تقویم شورای نگهبان مجلس خبرگان مسئول دفتر شورای نگهبان در استان کرمان مجلس شورای اسلامی انتخابات مجلس قانون اساسی همه حوزه ها فقهای شورا کار خود رد صلاحیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۱۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامزدهای مورد حمایت شورای وحدت در دور دوم انتخابات مجلس اعلام می شود

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، منوچهر متکی سخنگو و رئیس هیئت اجرایی شورای وحدت اعلام کرد: در یکصد و بیست و نهمین نشست هیئت عالی شورای وحدت، موضوع دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. بر اساس تصمیمات اخذ شده در این جلسه مقرر گردید فهرست نامزد‌های مورد حمایت شورای وحدت در  سراسر کشور از جمله حوزه انتخابیه تهران، ری، اسلام  شهر، شمیرانات و پردیس تهیه و به اطلاع مردم شریف رسانده شود.  

متکی در ادامه توضیحاتش افزود: در این نشست با نظر قاطع اعضا، مصوب شد با توجه به اینکه تمامی نامزد‌های راه یافته به مجلس دوازدهم در حوزه انتخابیه تهران بزرگ را آقایان تشکیل داده و هیچ نامزدی از بین بانوان موفق به کسب آرای لازم در دور نخست نشد، شورای وحدت با در نظر گرفتن اصل تخصص و تعهد کلیه نامزدها، اولویت خود را به حمایت از بانوان قرار داده و تلاش می‌کند تعداد بیشتری از بانوان نامزد دارای صلاحیت در دور دوم انتخابات را در فهرست خود بگنجاند.  

نماینده مردم شریف تهران، ری و شمیرانات ضمن تاکید بر لزوم مشارکت مؤثر ملت نجیب و قهرمان ایران در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، افزود: شورای وحدت استان‌ها در تمام حوزه‌هایی که انتخابات در آن‌ها به دور دوم کشیده است، حضوری فعال داشته و در راستای وظایف خود در ایجاد شور و نشاط انتخاباتی، عمل کرده و فهرست نامزد‌های مورد حمایت خود را اعلام می‌کند.

در خاتمه گفتنی است ۹۰ نفر از نمایندگان منتخب در دور نخست انتخابات مجلس دوازدهم مورد حمایت شورای وحدت بودند که از این تعداد ۶۰ نامزد به طور اختصاصی در فهرست شورای وحدت و ۳۰ نفر نیز به طور مشترک با سایر فهرست‌ها بودند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پزشکیان لیدر می‌شود؟
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات می‌شود؟
  • این حساب‌های بانکی مشمول مالیات می‌شوند/ اعلام جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟ | نحوه شناسایی حساب های غیر تجاری
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟
  • موسی غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم
  • ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب برطرف شد
  • عزت نظام اسلامی مدیون ایثارگری‌های شهدا وخانواده‌های معظم آنان
  • نامزدهای مورد حمایت شورای وحدت در دور دوم انتخابات مجلس اعلام می شود
  • تایید اعتبارنامه ۶ منتخب مردم گلستان در مجلس توسط هیأت اجرایی